داروهای درمانی مربوط به آسم با داروهای آلرژِ کاملا متفاوت هستند و برای درمان و یا پیشگیری از آنها نمی توان از داروهای یکدیگر استفاده کرد. مورد بعدی اینکه آسم یک مشکل تنفسی است که موجب التهاب ریه ها می شود در صورتی که آلرژی واکنش بیش از حد سیستم ایمنی می باشد. همچنین جهت تشخیص بیماری آسم از اسپیرومتری استفاده می شود در صورتی که برای تشخیص آلرژی از تست پوستی و یا تست آلرژی استفاده می شود.
از دیگر تفاوت های این دو بیماری می توان به علل ایجاد بیماری اشاره کرد که در آلرژی ممکن است فرد در معرض آلرژن ها قرار گیرد و دچار حساسیت شود در صورتی که در آسم فرد ممکن است عوامل ژنتیکی و ارثی منجر به بیماری اش شده باشد. در نهایت بیماری آسم تنها دستگاه تنفسی را تحت تاثیر قرار می دهد. در صورتی که آلرژی چندین عضو مانند چشم ها، بینی، گلو و … را تحت تاثیر حود قرار می دهد.
با شروع فصل جدید، به خصوص فصل بهار بسیاری از افراد دچار حساسیت های فصلی می شوند. این حساسیت با عللائمی نظیر آبریزش بینی، عطسه های مکرر و آبریزش چشم همراه است. افرادی که آلرژی دارند دچار این مشکل می شوند و حتی گاهی نباید در معرض گل ها و گیاهان و دیگر موارد آلرژی زا قرار بگیرند تا دچار حساسیت نشوند. اما در رابطه با آسم باید گفت این یک بیماری جداگانه است که منجر به مشکلات تنفسی و تنگی نفس می شود. در این مطلب به تفاوت آسم و آلرژی خواهیم پرداخت.
علائم آلرژی
آلرژی یکی از بیماری های شایع است که بسیاری از افراد ممکن است آن را در زمینه های مختلف و با علائم متفاوت احساس کنند. آسم می تواند ریشه ارثی داشته باشد و از سنین کم شروع شود. در ادامه شما را با علائم این بیماری تنفسی آشنا خواهیم کرد:
- خستگی مفرط
- عصبانیت
- خواب آلودگی
- آبریزش بینی
- آبریزش چشم
- خارش گلو و گوش
- عطسه و سرفه
- حساسیت به نور
راه های درمان آلرژی
روش های درمانی برای هر یک از افراد آلرژیک متفاوت است و نمی توان یک روش درمانی ثابت و یا داروی خاصی را برای همه افراد تجویز کرد. چراکه ممکن است فردی به همان دارو حساسیت نشان دهد. بنابراین برای درمان آلرژی بهترین راه مراجعه به پزشک متخصص درمان آسم و آلرژی می باشد.
علائم ناشی از آسم
همانطور که گفته شد آسم یک بیماری تنفسی است که در آن سیستم تنفسی دچار مشکل می شود. ممکن است به مرور زمان شدت آسم کمتر یا بیشتر شود. برای کنترل آن نیاز به مراجعه به یک متخصص می باشد. در ادامه علائم اصلی این بیماری را معرفی می کنیم.
- درد در ناحیه قفسه سینه
- خس خس سینه
- سرفه های شدید
- تنگی نفس
بیشتر بخوانید : هر آنچه که باید درباره آلرژی در کودکان بدانید!!
چه مواردی شدت آسم را بیشتر می کنند؟
- گرد و غبار
- خاک های شیمیایی
- هوای سرد و آلوده
- استعمال دخانیات
- مصرف داروهای آسپرین و ایبوپروفن
راه های درمان آسم
برای درمان آسم می توان از داروهای بلند مدت به منظور درمان و جلوگیری از شدت بیماری استفاده کرد. و یا مصرف برخی داروهای سریع الاثر می توانند در صورت بروز مشکلات آنی تاثیر سریع روی فرد گذاشته و او را به طور موقت درمان کند. همچنین بستن پنجره ها، دوری از محرک ها، پوشاندن دهان و بینی در روزهای سرد زمستان و … می تواند به بیمار در پیشگیری و درمان آسم کمک کنند. علاوه بر این نداشتن حیوان خانگی، نظافت خانه و تمیز کردن گرد و خاک های منزل می توانند نیز موثر باشند.
دارو درمانی برای بیماری آسم
- داروهای استنشاقی کوتاه مدت: این داروها به سرعت راه های هوایی را باز می کنند و به فرد کمک می کند تا راحت تر نفس بکشد. پزشکان اغلب آنها را به عنوان استنشاقی نجات می نامند زیرا فرد می تواند هنگام مشکل در تنفس سریع از آنها استفاده کند.
- داروهای استنشاقی طولانی مدت: افراد از این داروها برای باز نگه داشتن مجاری تنفسی برای مدت طولانی تری نسبت به استنشاق کننده های کوتاه مدت استفاده می کنند.
- کورتیکواستروئیدهای استنشاقی: این داروها به کاهش التهاب مجاری تنفسی و جلوگیری از علائم آسم کمک می کند.
- اصلاح کننده های لوکوترین: این داروها میزان تورم مجاری تنفسی را در برخی از افراد مبتلا به آسم کاهش می دهند. آنها همچنین می توانند راه های هوایی را شل کرده و به طور بالقوه تنفس را راحت تر کنند.
- داروهای بیولوژیکی: اینها داروهای تزریقی جدیدی هستند که برای اصلاح و بهبود سیستم ایمنی و علائم آسم افراد مورد استفاده قرار می گیرند. ممکن است برای افرادی که مبتلا به آسم آلرژیک شدید هستند مفید باشد.
0 دیدگاه