کلینیک تخصصی خورشید اینستاگرام آلرژی اینستاگرام آلرژی در بارداری موجب بروز چه خطراتی می شود؟
مدت زمان مطالعه ۸ دقیقه

آلرژی در بارداری موجب بروز چه خطراتی می شود؟

حساسیت و آلرژی در بارداری یکی از اختلالاتی است که ممکن است هر خانم بارداری، در طی دوران بارداری با این مسئله مواجه شود. انواع آلرژی فصلی و یا آلرژی های پوستی ممکن است در مادران باردار رخ دهد. این اختلال به دلیل تغییرات هورمونی و حساس شدن بدن می باشد. درمان این بیماری بسیار ساده است اما اگر جدی گرفته نشود و تحت نظر پزشک درمان نشود، ممکن است خطراتی برای جنین و مادر داشته باشد.

پیشگیری و درمان آلرژي در بارداری موضوع مهمی تلقی می شود. مصرف برخی داروهای ضدحساسیت ممکن است اثرات آلرژی را از بین ببرد، اما عوارضی به همراه داشته باشد که برای مادر و جنین خطرناک باشد. بنابراین توصیه می شود از مصرف خودسرانه داروها در این دوران به طور جدی خودداری کنید. ما در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی را در خصوص آلرژی در بارداری و درمان آن به شما ارائه دهیم پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

آلرژی در بارداری

آلرژی در بارداری و عوارض آن از جمله اختلالات شایعی است که زنان در دوران بارداری اغلب با آن دست و پنجه نرم می کنند. آلرژی در بارداری ممکن است برای هر خانم حامله ای رخ دهد و موجب بروز مشکلاتی برای فرد شود. علائم آلرژی در زنان باردار همانند همان علائمی می باشد که دیگر افراد ممکن است تجربه کنند. برخی از این علائم به شرح زیر می باشند:

در اکثر موارد این حساسیت  و آلرژی ممکن است با نشانه هایی مانند علائم سرماخوردگی بروز کند. این موضوع رینیت بارداری نیز نام دارد که در ادامه مقاله به آن اشاره شده است. در این زمان فرد هیچ علائمی از سرماخوردگی ندارد ولی آبریزش بینی و یا گرفتگی بینی یا گلو احساس می شود.

بی شک وجود این موضوع و ظهور واکنش های آلرژیک در این دوران بی دلیل نمی باشد. طبق تحقیقاتی که انجام شده است و با بررسی های لازم، پزشکان این احتمال را می دهند که آلرژی و حساسیت می تواند ناشی از تغییرات هورمونی باشدکه در این دوران اتفاق می افتد.

همچنین تولید موکوس و مخاط معده می تواند از دیگر دلایل بروز حساسیت در بارداری باشد. در واقع  تولید موکوس می تواند به علت افزایش میزان جریان خون مادر باشد. بروز آلرژی در این دوران اصلا خطرناک نمی باشد و مدت کوتاهی پس از زایمان از بین می رود. نکته مهمی که وجود دارد این است که مادر باید به دلیل دوران مهمی که در آن قرار دارد، هیچ اقدام خودسرانه ای مانند مصرف دارو نداشته باشد و برای حل این مشکل تحت نظرپزشک باشد.

به همین منظور به شما توصیه می شود که اگر در شهر تهران زندگی می کنید و دچار آلرژی در بارداری شده اید به بهترین کلینیک آسم و آلرژی در تهران مراجعه نماید.

علت آلرژی در بارداری

دانستیم که تغییرات هورمونی و برخی تغییرات دیگر در زمان بارداری، می توانند از علل ایجاد آلرژی و حسایت در دوران 3 ماهه آخر بارداری باشند. دقیق ترین و اصلی ترین علت به وجود آمدن رینیت بارداری، هورمون ها هستند. در این زمان به علت آنکه هورمون هایی اضافی در بدن خانم ترشح می شود، حساسیت هایی  و رینیت آلرژیک به وجود می آید.

در واقع نشانه ها و علائم رینیت حاملگی کاملا مشابه آلرژی فصلی می باشد. ترشح هورمون ها سبب می شود که  بدن در مقابل برخی موارد مانند غذا، گل و گیاه، عطر، مواد شوینده و … واکنش نشان دهد. افرادی که دارای سابقه آلرژی فصلی هستند، بیشتر در معرض رینیت بارداری قرار می گیرند.

انواع آلرژی در بارداری

در دوران بارداری حساسیت و آلرژی می تواند در انواع مختلفی بروز کند و ظاهر شود. برخی از انواع آلرژی در زیر آورده شده است:

ایجاد حساسیت پوستی

یکی از نمونه حساسیت هایی که ممکن است برای هر زن بارداری رخ دهد، حساسیت های پوستی مانند کهیر است. در آلرژی های پوستی با ترشح هورمون های بارداری، پوست مادر به صابون، عطر، کرم ها و … حساسیت نشان می دهد.

وجود حساسیت های غذایی

آلرژی و واکنش منفی نشان دادن به برخی غذاها، از نمونه حساسیت هایی است که ممکن است در دوران بارداری رخ دهد. در حساسیت غذایی در دوران بارداری بارداری، زن باردار به مواد غذایی آلرژی پیدا می کند و با مصرف آنها نشانه هایی مانند کهیر، مشکلات خفیف تنفسی، سرفه و عطسه در فرد بروز می کند.

آسم

آسم و ایجاد تنگی نفس می توانند از نمونه های دیگر انواع آلرژی در دوران بارداری باشند. با ترشح برخی هورمون ها و حساس شدن بدن خانم حامله، حساسیت او به برخی موارد افزایش پیدا می کند؛ که می تواند تنگی نفس و آسم را به وجود آورد.

آبریزش بینی و احتقان بینی

آبریزش یا گرفتگی در بینی نیز می توانند از نشانه ها و انواع حساسیت در زمان بارداری باشند.

خطرات آلرژی در بارداری

ممکن است که این سوال برای افراد پیش آید که ” آیا آلرژی در دوران بارداری خطرناک است؟”. باید گفت که پاسخ این سوال مثبت است. از آنجایی که دوران بارداری، یک دوران بسیار مهم و حیاتی برای مادر و جنین می باشد، پس باید این دوران بدون هیچ مشکلی پشت سر گذاشته شود.

خطرناک بودن آلرژی و حساسیت در دوران بارداری به آن علت است که تقریبا  سیستم ایمنی بدن مادر کمی ضعیف می شود و این یک خطر جدی برای جنین است. درمان آلرژی در برخی از موارد نیاز به مصرف دارو و یا مواد شیمیایی دارد؛ که این موضوع ممکن است سلامت جنین را به خطر بیندازد.

مهمترین و بارزترین خطراتی که ممکن است حساسیت، در دوران بارداری ایجاد کند؛ این است که جنین و سلامت او را به خطر بیفتد. در مواردی مشاهده شده است که رینیت بارداری سبب تولد نوزاد نارس، ایجاد اختلال در برخی از سیستم های بدن جنین شده است. شاید در اکثر موارد رینیت و آلرژی خطر جدی نداشته باشد، اما این موضوعات و اختلالات ممکن است بر دیگر بخش های بدن مادر و یا جنین تاثیر بگذارد.

درمان آلرژی در بارداری برای زنان باردار

آلرژی در بارداری اصلا ترسناک نیست؛ در واقع مسئله و مشکلی است که می توان به راحتی آن را در زمان بارداری کنترل کرد و از آسیب ها و خطرات آن در امان ماند.

روش های درمان ساده و بسیاری وجود دارد؛ که می توان با طی کردن و انجام آن روش ها به راحتی رینیت و حساسیت هایی را که در این دوران مهم به وجود می آید را از میان برداشت.

  • اگر سابقه آلرژی فصلی در زمان پیش از بارداری را دارید؛ بهتر است در زمان بارداری از عواملی که سبب بروز حساسیت و آلرژی در شما می شوند؛ دور بمانید.
  • دور ماندن از عوامل آلرژی زا خودش یک درمان است. در واقع مواردی مانند حیوان خانگی، عطر و ادکلن، برخی غذاها، گل و گیاها بهاری و …. از عوامل آلرژی زا محسوب می شوند و بهتر است در زمان بارداری از این موارد دوری کنید. زیرا که برای مثال ممکن است که فرد دچار حساسیت به حیوانات خانگی شود و به همین منظور لازم است که از موارد آلرژی زا دوری نماید.
  • بهتر است برای درمان آلرژی ها چه از نوع خفیف و چه از نوع حاد آن، به پزشک مراجعه کنید.
  • مصرف مواد غذایی دارای ویتامین ها E و C را افزایش دهید؛ چرا که این ویتامین ها دارای آنتی اکسیدان هستند؛ و آنتی اکسیدان ها سیستم ایمنی و مقابله بدن با مواد حساسیت زا را تقویت می کنند و افزایش می دهند.
  • مصرف غذاهای دارای اسیدهای چرب امگا سه و فیبر به درمان آلرژی و یا پیشگیری از آن در زمان بارداری کمک می کند.
  • داروهایی که برای این عارضه در دوران بارداری تجویز می شود آنتی هیستامین ها هستند. آنتی هیستامین ها در قالب شربت و یا قرص و همچنین توسط پزشک تجویز می شوند.
  • هنگام بروز رینیت، گرفتگی و احتقان بینی در بارداری، معمولا پزشکان استفاده از اسپری های بینی مانند اکسی‌متازوفین و کورتیکواستروئیدها را پیشنهاد می کنند.

فیلم درمان آلرژی در بارداری

استفاده از اسپری بینی در درمان آلرژی در بارداری

مزیت استفاده از اسپری بینی نسبت به سایر داروها این است که تمرکز دارو بر روی بینی می باشد و در بقیه بدن حرکت نمی کند. هانگونه که خاطرنشان شد استفاده از اسپری های کورتیکواستروئیدی در درمان آلرژی در بارداری عمدتا بی خطر می باشند و برای درمان علائم متوسط تا شدید تجویز می شوند.

در میان تمام اسپری هایی که در دوران بارداری برای مادران تجویز می شود، اسپری بودزوناید، مومتازون و فلوتیکازون ایمن تر می باشند.  استفاده از اسپری های ضدگرفتگی بینی در سه ماهه اول بارداری به دلیل خطر نقص مادرزادی در جنین توصیه نمی شوند.

در درمان آلرژی در بارداری به این نکته توجه داشته باشیم که استفاده از اسپری های بینی حاوی آنتی هیستامین به دلیل عدم تحقیقات کافی در ارتباط با ایمنی آن ها به هیچ عنوان توصیه نمی شود. بنابراین توصیه می شود در صورت بروز هر یک از واکنش های آلرژی در بارداری در قدم اول به پزشک مراجعه کنید و از مصرف خودسرانه داروها و اسپری ها اجتناب کنید.

واکسن آلرژی در بارداری

مادرانی که قبل از بارداری تحت نظر پزشک فرآیند درمانی خاصی در جهت درمان آلرژی داشته اند می توانند تحت نظر پزشک به درمان خود ادامه دهند. لذا شروع واکسن آلرژی در دوران بارداری توصیه نمی شود. تزریق واکسن در این دوران می توانند سبب تغییراتی در سیستم ایمنی و بروز واکنش های سیستمیک شود.

عکس دکتر سید قوام الدین تولایی

کلینیک تخصصی خورشید

 آزمایشگاه تخصصی آلرژی و ایمونولوژی در محل کلینیک  به منظور رفاه  مراجعین راه اندازی شد و قادر به نمونه گیری جهت انجام کلیه آزمایشات و  تست های تشخیصی تخصصی RIDA، تشخیص آلرژی های غذایی، آسم و رینیت و سایر تست های تخصصی می باشد.
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − یازده =

Call Now Button