کلینیک تخصصی خورشید اینستاگرام آلرژی اینستاگرام حساسیت به بادام زمینی خطرناک است
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

حساسیت به بادام زمینی خطرناک است

حساسیت و آلرژی به برخی مواد غذایی در کودکان و بزرگسالان با واکنش های مختلفی همراه می باشد. یکی از مواد غذایی آلرژی زا بادام زمینی می باشد که می تواند حتی بدترین نوع آلرژی را در افراد ایجاد کند و زندگی فرد را به خطر بیاندازد. میزان آلرژی به این میان وعده خوشمزه در کودکان رو به افزایش است. به همین جهت توصیه می شود که حتی اگر با علائم خفیف این حساسیت در خود و یا کودکتان مواجه شده اید در میان گذاشتن آن با یک کلینیک آسم و آلرژی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ما در این مقاله قصد داریم اطلاعات جامعی در رابطه با حساسیت به این ماده غذایی خوشمزه و در عین حال خطرناک را ارائه دهیم.

حساسیت به بادام زمینی کلینیک آسم و آلرژی خورشید

دلیل حساسیت به بادام زمینی

پروتئین های موجود در بادام زمینی ممکن است در برخی افراد به دلیل واکنش سیستم ایمنی بدن سبب آلرژی شود. این واکنش در زمانی رخ می دهد که به محض اینکه ترکیبات شیمیایی بادام زمینی در بدن تجزیه شد سیستم ایمنی بدن پروتئین های آن را به عنوان یک ماده مضر شناسایی می کند و مواد شیمیایی آن را در خون ترشح کرده و سبب بروز واکنش های آلرژیک می شود. توجه داشته باشید که حساسیت به بادام زمینی در افرادی که به این ماده غذایی آلرژی دارند ممکن است با واکنش های شدید همراه باشد.

حساسیت به بادام زمینی ممکن است به روش های مختلفی اتفاق بیفتد که در زیر اشاره شده است :

  • در برخی افراد حتی تماس پوست با بادام زمینی سبب بروز این واکنش آلرژیک می شود.
  • افرادی که بدون دانش قبلی از ماده غذایی ای استفاده می کنند که حاوی بادام زمینی می باشد.
  • هنگامی که ذرات یا گرده های بادام زمینی در هوا پخش شده باشد ممکن است فرد تنها با استنشاق آن دچار واکنش های آلرژیک شود.

دلیل حساسیت به بادام زمینی در افراد هنوز مشخص نشده است. با این حال افرادی که دارای سابقه واکنش های آلرژیک می باشند، بیشتر در معرض این حساسیت قرار می گیرند. حساسیت به این ماده در مواردی خطرناک می باشد که در زیر اشاره شده است :

  • کودکان نوپا و زیر 5 سال به دلیل اینکه هنوز سیستم گوارش آنها تکمیل نشده است ممکن است نسبت به مواد غذایی ای که پروتئین بالایی دارند حساسیت نشان دهند.
  • افرادی که قبلا به بادام زمینی حساسیت داشته اند ممکن است با افزایش سن نیز هم چنان به این ماده غذایی حساسیت داشته باشند.
  • سابقه خانوادگی و ژنتیک در تمام بیماری ها نقش مهمی دارند. در حساسیت به مواد غذایی نیز از اهمیت خاصی برخوردار است. اگر در خانواده خود افرادی هستند که به این ماده غذایی حساسیت دارند ممکن است شما نیز دچار آلرژی شوید.
  • اگر دارای بیماری اگزما هستید باید بگوییم که بیشتر در معرض این آلرژی قرار می گیرید.

علائم و نشانه های حساسیت به بادام زمینی

این علائم عموما چند دقیقه بعد از واکنش بدن بروز می کنند که شامل موارد زیر می شوند:

  • آبریزش بینی
  • احساس خشک شدن گلو
  • احساس تنگی نفس و خس خس سینه
  • خارش دهان و گلو
  • سوزن سوزن شدن اطراف دهان و گلو
  • واکنش های پوستی
  • قرمز شدن وکهیر زدن پوست
  • حالت تهوع و استفراغ
  • اسهال
  • آنافیلاکسی

متاسفانه حساسیت به بادام زمینی رایج ترین دلیل آنافیلاکسی ناشی از مواد غذایی می باشد. در صورت بروز این عارضه فرد باید سریعا به پزشک مراجعه کرده و آدرنالین دریافت کند. برخی از علائم و نشانه های آنافیلاکسی ناشی از مواد غذایی به شرح زیر می باشد:

  • تنگی نفس شدید
  • ورم گلو که سبب تنگی نفس و احساس خفگی می شود
  • پایین آمدن فشار خون به صورت سریع
  • افزایش نبض
  • سرگیجه شدید و از دست دادن هوشیاری

توصیه می شود در صورتی که هر یک از علائم حساسیت به بادام زمینی را داشتید سریعا به پزشک مراجعه نمایید و وضعیت خود را با او در میان بگذارید. حساسیت به بادام زمینی ممکمن است سبب آنافیلاکسی در شما شود و زندگی شما را به خطر بیاندازد.

تشخیص حساسیت به بادام زمینی

هنگامی که پزشک مراجعه می کنید سوالات در ارتباط با علائمتان از شما پرسیده می شود. بررسی های پوستی با قراردادن ماده غذایی بر روی پوست و بررسی واکنش های پوستی از جمله بررسی های پزشک می باشد. عموما آزمایش خون برای بررسی آنتی بادی ایمونوگلوبولین برای تشخیص حساسیت فرد تجویز می شود. نتیجه  این آزمایشات می توانند همگی در تشخیص حساسیت شما و فرآیند های درمانی مطابق با آن کمک کننده باشند.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره حساسیت های غذایی

درمان حساسیت به بادام زمینی

هنگامی که متوجه شدید به این ماده غذایی حساسیت دارید بهترین روش دوری از آن و عدم مصرف آن می باشد. با این حال برای درمان حساسیت شما از روش ایمونوتراپی استفاده می شود. ایمونوتراپی خوراکی که در آن مقداری از ماده غذایی به فرد داده می شود و به مرور زمان میزان آن افزایش می یابد. این روش می تواند از بروز آنافیلاکسی جلوگیری کند و یا آن را به حداقل برساند.

بهترین راه جلوگیری از حساسیت به مواد غذایی نه تنها بادام زمینی بلکه تمام موادی که برای شما حساسیت زا شناخته شده اند عدم مصرف و اجتناب از قرارگیری در معرض آن می باشد.

مواد غذایی شامل بادام زمینی

استفاده از بادام زمینی به عنوان یک طعم دهنده در غذاها و خوراکی ها رایج است. در لیست زیر برخی از مواد غذایی که ممکن است شامل این ماده باشد آورده شده است:

  • آجیل ها
  • کوکی ها و شکلات ها
  • بستنی
  • نان های مغزدار
  • گرانول
  • پروتئین بار
  • سس ها
  • روغن آرچیس

کلام آخر

حساسیت به بادام زمینی یکی از شایع ترین حساسیت های نسبت به مواد غذایی در جهان می باشد. با اجتناب از قرار گرفتن در معرض این ماده می توانید از واکنش های آلرژیک نسبت به آن در امان باشید. به یاد داشته باشید که واکنش به این ماده ممکن است سبب بروز عارضه های تنفسی  و حملات شدید آلرژیک شود.

عکس دکتر سید قوام الدین تولایی

کلینیک تخصصی خورشید

 آزمایشگاه تخصصی آلرژی و ایمونولوژی در محل کلینیک  به منظور رفاه  مراجعین راه اندازی شد و قادر به نمونه گیری جهت انجام کلیه آزمایشات و  تست های تشخیصی تخصصی RIDA، تشخیص آلرژی های غذایی، آسم و رینیت و سایر تست های تخصصی می باشد.
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − ده =

Call Now Button